Jaarrekening

Is het weer tijd om de jaarrekening van uw onderneming op te stellen?

Jaarlijks een jaarrekening opstellen helpt bij het verkrijgen van inzicht in uw onderneming. Wij stellen graag een jaarrekening op voor uw onderneming, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. 

Opstellen van een jaarrekening

Naast dat het opstellen van een jaarrekening natuurlijk verplicht is, geeft het ook een duidelijk financieel overzicht van uw onderneming. Dit kan u veel waardevolle inzichten geven. Zo weet u waar u staat en of u achteraf uw doelstellingen heeft gerealiseerd. Deze cijfers vormen een goede basis om vooruit te kijken. Het is dus belangrijk om hier de juiste persoon op te zetten, zodat u hier het optimale uithaalt. 

Waar bestaat een jaarrekening uit? 
 

Een jaarrekening bestaat uit de balans, winst-en-verliesrekening, toelichting, kasstroomoverzicht en de overige gegevens van de onderneming. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan het variëren welke gegevens verplicht opgenomen dienen te worden. Hier zijn al onze specialisten van op de hoogte, waardoor u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Wilt u meer weten over jaarrekeningen of de verplichting om een accountant hiernaar te moeten laten kijken? Dan vertellen wij u graag *meer. Wilt u zich verder verdiepen? De regels met betrekking tot de jaarrekening zijn terug te vinden in Titel 9 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.
 

Opstellen van een jaarrekening

Naast dat het opstellen van een jaarrekening natuurlijk verplicht is, geeft het ook een duidelijk financieel overzicht van uw onderneming. Dit kan u veel waardevolle inzichten geven. Zo weet u waar u staat en of u achteraf uw doelstellingen heeft gerealiseerd. Deze cijfers vormen een goede basis om vooruit te kijken. Het is dus belangrijk om hier de juiste persoon op te zetten, zodat u hier het optimale uithaalt. 

Waar bestaat een jaarrekening uit? 

Een jaarrekening bestaat uit de balans, winst-en-verliesrekening, toelichting, kasstroomoverzicht en de overige gegevens van de onderneming. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan het variëren welke gegevens verplicht opgenomen dienen te worden. Hier zijn al onze specialisten van op de hoogte, waardoor u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Wilt u meer weten over jaarrekeningen of de verplichting om een accountant hiernaar te moeten laten kijken? Dan vertellen wij u graag *meer. Wilt u zich verder verdiepen? De regels met betrekking tot de jaarrekening zijn terug te vinden in titel 9 boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.

Opstellen van een jaarrekening

Niet elke onderneming hoeft een jaarrekening op te laten stellen. Zo is het voor een eenmanszaak en vennootschap onder firma niet verplicht, maar voor andere ondernemingsvormen wel. Toch is het altijd handig om een jaarrekening op te laten stellen, omdat het een duidelijk financieel overzicht geeft van uw onderneming. Het kan u veel waardevolle inzichten geven. Zo weet u door een jaarrekening precies waar u staat en of u achteraf uw doelstellingen heeft gerealiseerd. Deze cijfers vormen een goede basis om vooruit te kijken. 

Waar bestaat een jaarrekening uit? 

Een jaarrekening bestaat uit de balans, winst-en-verliesrekening, toelichting, kasstroomoverzicht en de overige gegevens van de onderneming. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan het variëren welke gegevens verplicht opgenomen dienen te worden. Wilt u meer weten over jaarrekeningen of de verplichting om een accountant hiernaar te moeten laten kijken? Dan vertellen wij u graag meer

De ideale werkwijze 

De meeste ondernemers kiezen ervoor om het hele jaar door hun eigen administratie te doen en dit alleen aan het eind van het jaar na te laten kijken door een professional. Dit is eigenlijk de meest inefficiënte werkwijze. Waarom? Omdat de jaarrekening dan meer tijd kost dan nodig. Wanneer de boekhouding het gehele jaar wordt bijgehouden door Diender Consultancy, kost het opstellen van een jaarrekening vaak nog maar een halfuur van onze tijd. Dit komt doordat wij gebruikmaken van automatisering door middel van een handige app. Bent u benieuwd hoe wij dit precies doen? Wij vertellen u graag meer

De ideale werkwijze van Administratiekantoor Diender

De meeste ondernemers kiezen ervoor om het hele jaar door hun eigen administratie te doen en dit alleen aan het eind van het jaar na te laten kijken door een professional. Dit is eigenlijk de meest inefficiënte werkwijze, omdat de administratie dan elke keer opnieuw op orde moet worden gebracht. Het is veel efficiënter om het hele jaar door te zorgen voor een goed georganiseerde administratie. Hierdoor komen er minder snel fouten in uw administratie en opgestelde jaarrekening. Bent u benieuwd wat onze werkwijze nog meer inhoudt? Wij vertellen u graag meer

Wanneer heeft u een jaarrekening nodig? 

Voor een BV is het verplicht om een jaarrekening op te stellen en te deponeren. Eenmanszaken en vennootschappen onder firma hoeven geen jaarrekening op te stellen. In de aangifte inkomstenbelasting wordt daarentegen wel om een balans en winst-en-verliesrekening gevraagd. Dit komt vaak overeen met de informatie uit een jaarrekening. 

Een jaarrekening op laten stellen in Kampen?

Moet u voor uw onderneming een jaarrekening opstellen en wilt u dit uitbesteden? Dan kunt u gemakkelijk bij ons terecht. Diender Consultancy helpt u graag met het opstellen van uw jaarrekening en het deponeren ervan. Wij staan u persoonlijk te woord, waarbij we helder in kaart brengen wat uw organisatie nodig heeft. Neem contact met ons op.

Het full service kantoor in Kampen waar de financiën van uw onderneming in veilige handen zijn. Ondersteunt in financiële administratie, jaarrekeningen en fiscale zaken. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Geef u administratie uit handen.

Contact

Roelenweg 11,
8021 EV Zwolle

038 - 234 03 17
info@dienderconsultancy.nl

KVK  || 65974328
BTW || NL002281835B10

Privacy voorwaarden                                     Algemene voorwaarden

© 2022 Diender Consultancy  | Alle rechten voorbehouden Webdesign & ontwikkeling: Lot's of Graphics